VIKINGAR

Vikingarna spelar en stor roll i den skandinaviska historien. Så också i Ålshult. Omgivningarna runt Ålshult bär på många spår efter dessa tidiga bosättare och deras vardag. Fortfarande idag hittar arkeologer lämningar efter vikingarna och deras fascinerande kultur häromkring. 

Varje år anländer en grupp människor som återskapar just det vardagliga livet hos vikingarna. På gräsfältet framför cafét, precis vid Åsnens strand, slår de upp sitt tältläger och lever just som vikingarna gjorde. Har en turen att ha vägarna förbi så får man möjligheten att uppleva hur vikingarna sov, åt och slogs! Hur kläderna tillverkades och bars är också ett populärt inslag, och för de allra yngsta finns till och med en vikinga skola!

I Ålshult planerar vi att återskapa en riktig vikingaby. På samma grässlänt, nedanför cafét, där det varje år står ett tältläger tänker vi skapa något mer permanent. Vi har påbörjat att anlägga marken och tänker börja med byggnationen av en fast lägereld. Och i möjligaste mån fortsätta arbetet med att skapa en permanent, historiskt korrekt, vikingabosättning. Om intresse för detta finns så kan en följa oss och hur projektet fortskrider här på hemsidan, på Facebook och Instagram. Det är också möjligt att engagera sig personligen i byggnationen, kom och hjälp oss bygga! Om intresse finnes, tveka inte att kontakta oss!

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom