Turistinformation

Välkommen ut i naturens lugna oas

Vi är en av Tingsryds kommuns många turistinformationer. Vi hjälper er gladeligen genom att svara på alla frågor som kan uppstå angående ert besök hos oss här i Ålshult och i närområdet.

Hela tre olika cykelrutter, en kanotled och otaliga vandringsleder går förbi vår dörr, och närheten till väg 126, endast en kilometer från Ålshults Handelsbod, gör detta till den perfekta platsen att starta eller pausa på då ni utforskar någon av dessa. 

Under sommarsäsongen har ni möjlighet att hyra cyklar här hos oss på Ålshults Handelsbod. Var vänlig reservera era cyklar i förväg på www.rentbike.se

Ni kan även boka en picknickkorg med er cykel. Vi erbjuder kaffe/te, färska hemmagjorda smörgåsar, soppa, fika och mycket mer!

Åsnens Nationalpark

Här känner man verkligen att man är mitt i naturens underbara oas. Omgiven av urgamla skogar, insjön Åsnen med sina hundratals öar och kobbar, samt det enorma djur och växtliv så långt ögat kan nå. Skogen i Bjurkärr (vid Sunnanbro) är en riktigt gammal, orörd trollskog. Den är vida känd för sin mångfald av arter av lavar, svampar och insekter som bor på träd och i stubbar. 

Det mytiska Trollberget vid Åsnens västra strand erbjuder utmärkta vandringsleder, särskilt för de yngre vandrarna och om en har behov för planare väglag.

Fiske.

Sjön Åsnen består av 155km² fiskevatten, och är därför det perfekta utflyktsmålet för den som är ute efter möjligheten att fånga bland annat Gös, Abborre och Gädda.

Kom ihåg att köpa ditt fiskekort innan du börjar kasta på www.ifiske.se.